Uncategorized

Teostoa (ja Gramexia) tapaamassa #3

By January 22, 2011 January 24th, 2011 One Comment

Kolmas Teosto-tapaaminen pidettiin yhdessä Gramexin edustajan kanssa 18.1.2011. Koska Gramex ei ollut osallistunut aikaisempiin tapaamisiin, iso osa palaverista meni tilanteen päivittämiseen sen sijasta että oltaisiin liikuttu samaan tahtiin eteenpäin kuin aikaisemmissa tapaamisissa.
Raportit aikaisemmista tapaamisista löytyvät täältä ja täältä.

Tässä lyhyesti pääkohdat:

* Koska tällä hetkellä kotimaassa mekanisoitujen äänitteiden soittaminen ei ole sallittua ulkomailla, Teosto selvittää mahdollista globaalia mekanisointilisenssiä. Mahdollisuuksia tähän on ja lähtökohdat tulisivat olla mahdollisimman yksinkertaset DJ:lle. Huomautin, että mikäli globaali lisenssi tekee mekanisointimaksusta kalliimpaa, tämä ei saisi vaikuttaa niiden DJiden maksuihin, jotka eivät ulkomailla keikkaile.

* Puhuttiin klubimusiikin soittotulojen kohdistamisesta oikein. Sekä Teoston että Gramexin mielestä Seratosta ulossaatava data näyttää hyvältä ja mahdolliselta hyväksikäyttää tulevaisuudessa. Kuitenkin parhaaseen kohdistusprosenttiin päästään tällä hetkellä ja pienimmällä vaivalla käyttämällä kohdistusreferenssinä Bassoradiosta tulevia raportteja sekä YleX:n perjantai-illan ohjelman raportteja. Tällöin siis näitä radioraportteja käytetään apuna kohdistaessa niiden klubien Teostotuottoja, joissa klubimusiikin soitto on korkeaa. Teosto pyrkii tehokkaasti identifioimaan ko. klubit.

* Tällä hetkellä Teostolla radioraportteja käsittelee kolme henkilöä, yli 90% soitetusta musiikista saadaan kohdistettua oikein. Kohdistamattomat esitykset edustavat asemia, jotka soittavat valtavirrasta poikkeavaa ja uutta materiaalia, joista Teostolla ei ole vielä tietoa.

* Gramex on poistanut raportoinnin suurimmasta lisenssistään. Raportointivelvollisuus poistui vuoden 2011 alusta. (Woohoo!)

* Varmuuskopiointi: Teoston DJ-sopimukseen ei ole kirjattu hyväksymisestä mitään, mutta varmuuskopiointi hyväksytään. Gramexilla sama juttu. Varmuuskopioita voi pitää soittotilanteessa mukana. Varmuuskopioksi osoittamiseksi riittää kansion/kovalevyn nimeäminen varmuuskopiokäyttöön sopivalla nimellä. Samoin mukana soittotilanteessa saa olla henkilökohtaisia kappaleita – nekin tulee pitää omassa folderissaan tai muuten erotella.

* Toisin kuin Teosto, Gramex ei tällä hetkellä tarjoa “voimassa toistaiseksi” -sopimusta, mutta harkitsee sen tarjoamista. Gramexilla osamaksu on mahdollista samaan tapaan kuin Teostolla, mutta siitä tulee olla erikseen yhteydessä Gramexiin ja pyytää sen mahdollistamista.

One Comment

Leave a Reply