DJIn EnglishMusic

Epic coming up

By December 10, 2006 No Comments

I just finished the last mix for this year. It became the longest – and if not my best mix of this year, it’s definitely the most interesting.

I’ve been thinking of putting together a mix of epic trance for a while now. It’s an interesting genre – I accidentally found a good description from Discogs while browsing around:

Epic trance has “musically interesting, constantly changing elements, and building suspense and emotion through means other than twiddling the frequency knob on a filter.”

There’s so little of this kind of trance released these days. Long tracks with lots of variety, several parts with different musical themes and truly innovative and challenging electronic dance music.

When choosing the tracks, I ended up leaving several nuskool epic tracks aside as well as some too obvious epic classics. And yes – the whole mix could have included only Sunday Club releases and been as epic as it’ll ever get, but there wouldn’t have been too much point in it.

Now, I’m pretty satisfied with the result. The sound describes very well where my electronic music roots are and also what was the whole idea of trance back in the day: hypnotic yet beautiful and driving.

Next year I’ll concentrate more on new music and leave oldskool aside – at least from the mixes. And as the autumn has been pretty trancey, the next mixes will be based more on house. Let that be the first promise for the new year.

Anyway, the new mix, Roots, will be online no later than tomorrow containing music from Sunday Club, Bedrock, Sasha, Gloat, Tenth Chapter, Spooky, Seafield etc.

See you soon.

No Comments

 • junkle says:

  Huh! Jossain vaiheessa kun meikäläinen rupesi kiinnostumaan konemusiikista niin löysin netistä ishkur’s guide to electronic music nimisen oppaan. Sieltä sitten muistui mieleen että mitä se epic trance oikein on. Meinasi leuka loksahtaa auki kun ajattelin “orionin uusi miksaus täynnä epic trancea”.

  Piti sitten oikein käydä tarkistamassa vielä ko. oppaasta että hetkinen mitäs siellä sanottiinkaan.
  opas löytyy osoitteesta http://www.di.fm/edmguide/#

  Siellähän se seisoo mustana valkoisella, tai pikemminkin valkoisena mustalla. Epic trancesta esimerkkejä tarjotaan mm. ian van dahl, ayla, fragma, kamaya painters…

  Vaikka nyt ehkä vähän häpeäkseni juuri tämä ishkurin tarkoittama genre epic trance oli aikoinaan meikäläiselle tie konemusiikin pariin, niin voinpas nyt ylpeänä kehua pitäväni enemmän tästä juskan määrittelemästä epic trancesta.

  Mutta mikä sitten on oikea määritelmä? Ishkur ainakin haluaa oppaassaan nuijia maan rakoon kaiken mikä edes etäisesti liittyy tranceen joten hänen asiantuntemus ei trancen osalta välttämättä kovin suuri edes olekaan… Kyllähän nämä musiikin genret ovat aika liukuvia käsitteitä mutta tässä nyt on jo isomman luokan ristiriita =)

  Niin, loistava miksaus, kiitos.

 • Orion says:

  Jou!

  Kiitos kommenteista!

  Onneksi Ishkur ei ole elektronisen musiikin Raamattu, vaikka tietyissä piireissä se onkin kerännyt turhankin paljon painoarvoa. Tekijä ei selvästi ole mikään suuri trancediggari ja se näkyy niin biisivalinnoissa kuin määritelmissäkin.

  Määritelmästä vielä: epic trance – tai oikeammin/alkuperäisemmin epic house on nimensä mukaisesti eeppistä – perinteisiä rakenteita rikkovaa ja niitä eri tavoin kuljettelevaa tanssimusiikkia. Taideaspekti ja nimen mukainen musiikillinen kerronnallisuus on hyvin vahvasti mukana.

  Uudemmasta tuotannosta kannattaa tsekata esim. Sunday Clubin Marc Mitchellin tekeleet, joista suomalaisille tunnetuimpana remix Orkidean Beautifulista tai Eternal Lovesta. Mielenkiintoista, vähän eeppisiinkin mittoihin venyvää soundia on myös Kuisman ja OlliS:n Baroquella julkaistava “Awakening”. Oisko tämä sit jotain nu-epicciä? ;)

Leave a Reply