Uncategorized

Gramex vastaa DJ-lisenssin ratkaisuehdotuksiin

By April 25, 2012 No Comments

Lähetin alunperin Rumban haastattelua varten koostamani tekstin DJ-lisenssin ongelmista ja ratkaisuehdotuksista myös suoraan Gramexille. Alla Gramexin Tuomas Talonpojan vastaus viestiin.

Kiitoksia asiantuntevasta ja asiallisesta yhteydenotostasi ja palautteesta. Olen toimittanut sen eteenpäin myös muille henkilöille talossamme. Valitettavasti pystyn vastaamaan viestiisi näin viiveellä.

Mainitsemasi seikka siitä, että DJ-lisenssikorvauksia ei pystytä kohdentamaan oikealla tavalla, on oikea ja valitettava ongelma myös meille. Olemme pyrkineet selvittämään asiaa mm. yhteistyössä englantilaisen sisarjärjestömme kanssa, mutta yksinkertaista, riittävän tarkkaa ja erityisesti tiskijukalle vaivatonta raportointijärjestelmää (softaa) ei ole pystytty vielä kehittämään.

Toisen mainitsemasi seikan osalta eli, että Gramexin ja Teoston osalta ei ole ollut yhteistyötä, voin kertoa sinulle, että tulemme aloittamaan lähiaikoina yhteistyössä kartoituksen mahdolliseen yhteislisenssiin/uudistuksiin ym.

On täyttä faktaa, että tällä hetkellä lisenssit eivät ole pystyneet seuraamaan täysin aikaa mm. mainitsemiesi mashupien, remixien yms. osalta. Mainitsemasi Iso-Britannian malli on itse asiassa ollut jo meillä sisäisessä pohdinnassa, ja todennäköisesti sitä tullaan hyödyntämään myös meillä jatkossa. Tietojeni mukaan myös Iso-Britanniassa pohditaan tällä hetkellä DJ-lisenssin kehittämistä.

Olen varma, että tulemme ottamaan opiksi nyt tapahtuneen tarkastuksen aiheuttamasta kohusta ja mielipahasta, ja pahoittelen itse, että asia on nyt kääntynyt tähän asentoon. Voin sanoa, että se tai mikään muukaan vastakkainasettelu ei ole ollut missään vaiheessa tarkoituksemme vaan päinvastoin, tiskijukat ovat merkittävä tekijä suomalaisessa musiikki- ja klubikulttuurissa.

Ystävällisin terveisin

Tuomas


Tuomas Talonpoika
Apulaisjohtaja, varatuomari
Lakiasiat, sähköinen media

Leave a Reply