Music

Gramex löi Radio KLF:ltä jalat alta

By June 8, 2006 No Comments

Suomen ainoana tanssimusiikkikanavana itseään mainostava Radio KLF on antanut seuraavan tiedotteen sivuillaan:

TIEDOTE:

Radio KLF kuuluu netissä toistaiseksi ainoastaan osoitteen www.taajuus.fi kautta. Syynä on Gramex-yhdistyksen vaatimien tekijänoikeuskorvausten hinnoittelukäytännön nousu. Viime vuonna rajaton kuulijamäärä maksoi KLF:lle 280 euroa kuukaudessa. Nyt 2000 kuulijan raja maksaa 6300 – 12600 euroa kuukaudessa. Siinä saa pipoa ja paitaa postitella.

Tänään 5.6.2006 Gramex-yhdistyksestä otettiin yhteyttä koska vihaiset kuulijamme olivat ottaneet heihin suurin joukoin yhteyttä. Gramex-yhdistyksestä luvattiin antaa sivuillemme lausunto, jossa selitetään kuulijoille hinnan nostoon vaikuttavat tekijät.

Odotamme siis sitä. Kuten myös etsimme rahoitusta jolla nettiradio jälleen saadaan auki.

No Comments

  • Jasmo says:

    Anteeksi kiroiluni, mutta

    EI SAATANA.

    Miten monta nettiradiota tekijänoikeusmafiat Suomessa ovat jo tappaneet? Riittävätkö yhden käden sormet?

    EI SAATANA.

    Eikö noita voida saada kuriin? Ymmärrän maksut, mutta maksuissa pitäisi olla jotain _järkeä_.

  • Moonwolf says:

    Noh tämäntyylisestä asiastahan on jo ollut aikaisemmin puhetta.

    Eli Gramex haluaa verottaa “potenttiaalisen” kuulijamäärän mukaan ei sen kuinka monta kuuntelee ja koska suomessakin aika monella on nettiliittymä ja kaikki ovat potenttiaalisia “asiakkaita”

    myös monta muuta hyvää gramexin vaatimusta on nähty.

  • Gateway says:

    Joo huomasin itsekin tuossa vastikään, aika suolesta muttei taas jostain syystä oikein edes yllätä. Noille roistoille ei sais antaa noin helposti periksi.

  • Kerba says:

    V*ttu! Tekee mieli oikein kiroilla.

    Taannoin taisi Ylekin sulkea kaikki radionsa juuri samasta syystä. Eli käsittääkseni olisivat joutuneet maksamaan jokaisen kanavan potentiaalisista kuuntelijoista erikseen.

    Eli oletetaan että mahdollisuus kuunnella yhtä radiota olisi 2 miljoonalla. Jos kanavia siis vaikka viisi, on yhteensä kaikilla kanavilla 10 miljoonaa potentiaalista kuulijaa. V*tun loogista saa*ana. Että maksut olisi maksettava tuosta 10 miljoonasta kuulijasta. En nyt 100% varma ole, mutta muistaakseni jotenkin noin.

    On tämä Suomi kyllä hieno maa, oikea teknologian edelläkävijä.

  • -Indy-™ says:

    Radio Citykin saa kyytiä..
    Ja nyt siis verkkotaajuuksilta vielä KLFkin..
    ja sanomatalon kanavat kuuluviin – jee jee !
    Hesarin tilaajat saavat maksaa senkin lystin – pienradioyrittäjiä ei siis taaskaan kuunnella.
    Alkakoon KLF tilittämään mieluummin vaikka kuulijoiden määrän mukaan Gramelle , eiköhän liene nykytekniikalla jo mahdollista seurata määrää varsinkin kun kuuntelu vain verkon kautta..
    Maksut Gramelle kuuntelijoiden määrän mukaan noilta verkkoradioilta!Tai tilitys per kuunnellut mnuutit.
    Hyi Teitä jotka ajatte alas omat jalansijanne 70..80..ja 90-luvuilta- häpeättekö omaa ikäluokkanne musiikkia niin paljon että mieluummin pistätte luukut kiinni ja jaatte resurssit nyky ‘kannelradioille’?
    Luulisi yhteiskunnalta löytyvän tälle KLF asemalle rahaa jaettavaksi kun kerran oopperatalon väkeä lomautetaan ja samalla pitää saada uusi musiikkitalo viereen-miten sitä aiotaan ylläpitää kun ei tahdo väelle olla nykylafkassakaan duunia? Ylläpito KLF kanavalle ei olisi kuukaudessa kuin uuden tulevan musiikkitalon ala-aulan valaistukseen menevästä rahasta varmasti kuin murto-osa…

    Saa kommentoida, ke*pele :D

  • Miika Kuisma says:

    On se jännää kun siellä KLF:ssä voi mielestäni olla jotain 400 nettikuuntelijaa samaan aikaan, joten eikö se lasku pitäisi määräytyä tuon mukaan??

Leave a Reply