Blogs & PodcastsDJ

MySpace

By May 2, 2006 No Comments

Monet DJ:t ja artistit ovat liittyneet viime aikoina MySpaceen, tuohon verkon ultimaattiseen kontaktikanavaan, joka suorastaan mullistaa promootion ja kontaktienluonnin mahdollisuudet. Vai mullistaako?

Olen klikkaillut läpi jonkin verran tuttujen MySpace-sivuja ja kysynyt sitten itseltäni, mitä MySpace voi tarjota minulle? Miksi rekisteröityisin ja avaisin sinne itselleni saitin?
Tuntuu, että moni artisti ja DJ ei ole kysynyt tätä itseltään. Monien hyvienkin, omaa julkikuvaansa varjelevien tiskijukkien profiili on muuttunut sivuille pursuavien kommenttien, videoiden ja kuvien myötä kaikkea muuta kuin uskottavaksi.

Lisäksi MySpacen käyttöliittymä on surkea, epäselvä ja hidas eikä kannusta juuri siihen, mihin koko yhteisö on tarkoitettu – uusien ja mielenkiintoisten ihmisten löytämiseen joidenkin ominaisuuksien perusteella. Jos mitataan juuri yhteisöllisyyttä, MySpace epäonnistuu käytännössä kaikessa, mihin esimerkiksi Flickrin suosio ja yhteisöllisyys perustuu. Yhdysvaltain IRC-galleriaksi sivustoa haukkuneet eivät ole kovin väärässä.

Omaa web-sivuani rakentaessa olen aina pitänyt informatiivisuuden kaiken muun edellä. Turha täyttää sivua kuvilla ja puoleensavetävillä videoilla, jos se jättää oikean ja tärkeän sisällön taakseen. MySpacen käyttö on kuin antaisi mahdollisuuden kenelle tahansa kävijälle liittää mitä tahansa oman web-saittinsa yhteyteen.

MySpace ei mullista promootiomahdollisuuksia vaan näytönhaluisuutta. Monet DJ:t pääsevät viimeinkin näyttämään, keitä omaan kontaktijoukkoon kuuluu. Kaikkien niiden “tärkeiden” henkilöiden listaaminen omiksi kontakteiksi tekee itsestäkin tärkeän, eikö vain? Mitä enemmän kontakteja, mitä enemmän faniviestejä, sitä varmemmin keikkaa pukkaa ja respectiä satelee myös MySpacen ulkopuolella, totta kai!

Lisäksi MySpace tarjoaa kaikki välineet niin web-kiusaamiseen kuin muuhunkin vastaavaan yksityisyyden loukkaamiseen. MyDeathSpace.com listaa kuolleita henkilöitä, joiden profiili on edelleen MySpacessa. Eivätkö nuo profiilien yhteyteen kirjoitetut tuhannet muistokirjoitukset vilkkuvine gif-animaatioineen olekin sydäntäsärkeviä :P
Voiko enää heikommaksi mennä?

Mikäli menetän sen kaikkien aikojen tärkeimmän DJ-kontaktini tai käsittämättömimmän levytyssopimuksen sen vuoksi, etten ole rekisteröitynyt MySpaceen, niin koko kontakti ei varmasti ollut edes sen arvoinen.

Lisää aiheesta:
pHinnweb – Momus Bashing MySpace
Wired News – Committing MySpacecide

Leave a Reply