Music

Teosto laskuttaa taas

By February 21, 2006 No Comments

Lisää mielenkiintoisia faktoja Teoston mielivaltaisesta laskutuspolitiikasta:

Nurmen mukaan Teoston korvausperusteet johtavat kohtuuttomiin korvauksiin myös yritysten jonotusäänissä.

Yrityksen mobiilivaihteen jonotusmusiikista peritään korvausta alaliittymien määrän mukaan muutamia kymmeniä euroja tuhatta alaliittymää ja kappaletta kohti. Mutta jos vaihde kytkee puhelun yrityksen alaliittymään, jossa myös on jonotusääni, Teosto laskuttaa siitä 12 prosentin tekijänoikeuskorvauksen. 12 prosenttia peritään jokaiselta alaliittymältä, vaikka musiikki olisi täsmälleen samaa kuin yrityksen vaihteen yleinen jonotusääni.

Nurmen esimerkin mukaan tuhannen alaliittymän yritys voi joutua maksamaan 20 000 euron ostohinnan lisäksi tekijänoikeusmaksua 45 euroa ja sen lisäksi 12 prosenttia ostohinnasta alaliittymää kohti.

Lähde: ITViikko

No Comments

  • Auts. Ainoana pelastustienä näissä Teoston ja Gramexin mielivaltajutuissa on EU, joka ei ole koskaan monopoleja hyvällä katsonut. Gramexilla ja Teostolla plus Suomessa toimivilla musiikkialan firmoilla on käytössään aika perverssi kartelli.

  • … tuli muuten mieleen, että voisitko joskus tehdä miksauksia Creative Commons -musasta, mitä netti on pullollaan? Voisimme soittaa semmosta joskus vaikka Radio Verson podcastissa (www.radioverso.org) haastattelusi kera.

  • Jasmo says:

    Haha. Voiko näitä lukematta olla enää nauramatta? Niin uskomattomia juttuja nämä on.

  • Orion says:

    >voisitko joskus tehdä miksauksia Creative Commons
    >-musasta, mitä netti on pullollaan?

    Muuten mainio idea, mutta himassa on tällä hetkellä vain yksi CD-soitin DJ-käyttöön, koska pääosa musasta soi vinyyliltä. Tosin noita CC-musaa hyödyntäviä DJitähän on varsin paljon – itse törmäsin juuri moisiin miksauksiin http://www.kahvi.orgin saitilla. Check! :)

Leave a Reply