Blogs & Podcasts

Olen rikollinen?

By September 26, 2005 No Comments

CMX ihmettelee sivuillaan A.W. Yrjänän nimen joutumista Elvis RY:n listalle, jossa sadat artistit kannattivat ehdoitta uutta tekijänoikeuslakia:

Mikä on nykykantanne nykymuodossaan olevaan tekijänoikeuslakiin? Ainakin vanhemmassa nimilistassa oli A.W. Yrjänän “allekirjoitus” http://tinyurl.com/dv7w3 Itse olen ostanut kaikki CMX levyni, enkä periaatteessakaan ole imuroinut netistä. Mikäli puollatte tekijänoikeuslakia nykymuodossaan, levyjenosto loppuu siihen. Loppuu myös, jos ne tulevat olemaan CD-standardin vastaisia, eli kopiosuojattuja.

Emme kannata tuota nykymuotoa, mikä näkyy levyistämme, jotka ovat normalissa cd-formaatissa. (Y: Täällä on ollut liikkeellä käsitystä, että olen osallistunut ELVIS ry:n adressiin. Se on väärinkäsitys. LUPASIN osallistua adressiin MIKÄLI kannatan sen sisältöä. Mutta en ole koskaan tuota adressia nähnyt enkä siis tiedä sen sisällöstä. Mahtoivat unohtaa? Mikäli vika oli minun, niin anteeksi. Jos minulta oikeasti kysytään, niin lakiin sisältyy joitain typeryyksiä, joita en voi hyväksyä kulttuurin tekijänä, enkä käyttäjänä.)

Myös Sara Nunes raportoi (asteen verran huvittavasti) saitillaan, ettei minkäänlaista lupaa oltu kysytty hänen nimensä lisäämiseen Elvis RYn adressiin.

Useat webbisivut ja blogit ovat liittyneet “Olen rikollinen?“-kampanjaan tekijänoikeuslakia vastaan.

Olen rikollinen? -kampanjan tarkoituksena on avata ihmisten silmät tekijänoikeusrikollisten määrään Suomessa ja kyseenalaistaa uusi tekijänoikeuslaki. Tarkoituksena on myös antaa kasvot näille rikollisille, jotka ovat aivan normaaleja ihmisiä kuten sinä ja minä. Uusi tekijänoikeuslaki tulee kriminalisoimaan kaikki, jotka kopioivat musiikkinsa ostamaltaan CD-levyltä tietokoneelle ja tekevät siitä MP3-tiedoston, jotta pystyisivät soittamaan sitä kannettavissa musiikkisoittimissa.

Toivoin aikaisemmin saitteja, joissa yhdistyisi informatiivisuus ja selkeys tätä asiaa esiteltäessä. Nyt “Olen rikollinen?” edustaa bloggaus-tyyppistä tiedotusta ja EFFI.org tekee saman tiedotetyyppisesti ja hieman virallisemmin.
EFFIin on viimeksi kerätty ilmi tulleet väärät lausunnot ja valheelliset tiedonannot. Tekijänoikeuslaki on läpimätä.

Leave a Reply