Uncategorized

Elektronisen musiikin Emma-ehdokkaat

By December 12, 2019 No Comments

Kaikkien aikojen ensimmÀisen Elektronisen Musiikin Emma -palkinnon ehdokkaat on julkaistu!

On ollut jÀrjettömÀn iso kunnia ja haaste kantaa tÀn kategorian tuomariston puheenjohtajuutta. Mun lisÀksi tuomaristoon on tuonut osaamista vuoden toimittajana palkittu, UMX-ohjelmaa vetÀvÀ ja kotimaisen elektronisen musiikin erinomaisesti hallitseva Ida Karimaa sekÀ Oulusta kÀsin Youth Control -levymerkin startannut, mm. Roiston managerina toimiva ja juuri Mixmstr-pelin julkaissut Timo Juuti.

EMMA-EHDOKKAAT OVAT

DETALJI

“Detalji on onnistunut luomaan itselleen lyhyessĂ€ ajassa nĂ€yttĂ€vĂ€n uran yhdistelemĂ€llĂ€ tummanpuhuvaan musiikkiinsa elementtejĂ€, jotka kiinnostavat laajasti yli genrerajojen. Musiikillinen monitaituruus, tuotannon tasalaatuisuus sekĂ€ massasta erottuva julkaisupaketti puhuvat puolestaan valinnassa Emma-ehdokkaaksi.”

TEMPO GIUSTO

“Tempo Giusto on mÀÀrĂ€tietoisesti pitĂ€nyt kiinni omasta trademark-soundistaan vuosikymmenen ajan ja vuosi 2019 oli Tempo Giustolle kĂ€ytĂ€nnössĂ€ kansainvĂ€lisen lĂ€pimurron vuosi. Emma-ehdokkaaksi valinnan vaa’assa painoivat eniten sÀÀnnöllinen kansainvĂ€linen keikkailu, tuotantojen laatu sekĂ€ yhteistyöt maailman merkittĂ€vimpien konemusiikin artistien kuten Armin van Buurenin kanssa.”

JORI HULKKONEN

“Jori Hulkkosen tuotantoja on kertynyt 2010-luvulla yli 200 ja huolimatta eri alagenrejen spektristĂ€, yhdistÀÀ niitĂ€ erityisesti tasainen korkea laatu. Hulkkonen on noteerattu vuoden 2019 aikana Suomea enemmĂ€n kansainvĂ€lisissĂ€ medioissa ja Emma-ehdokkuuteen vaikuttanut mini-albumi “Half In The Bag” on juuri sitĂ€ mitĂ€ Jori Hulkkonen itsekin – ajaton.”

YOTTO

“Vuonna 2019 useita kansainvĂ€lisiĂ€ kiertueita tehnyt, streamatuimpien suomalaisten artistien joukkoon nousuut sekĂ€ mm. Coachellassa ja EDC:ssĂ€ esiintynyt Yotto on kuluneen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa merkittĂ€vĂ€nĂ€, kansainvĂ€lisenĂ€ elektronisen musiikin artistina. Emma-ehdokkuuteen vaikuttivat lisĂ€ksi mÀÀrĂ€tietoinen musiikillinen nĂ€kemys, joka poikkeaa ilahduttavasti ilmiselvĂ€stĂ€ valtavirrasta.”

MIKSI JUURI HE?

“Elektronisen musiikin Emma-ehdokkaita valitessa painotettiin musiikillista ja kaupallista menestystĂ€ vuonna 2019 sekĂ€ taiteilijan suosiota eri mittarein arvioituna. Erityisen paljon huomiota tuomaristo antoi kotimaiselle ja kansainvĂ€liselle potentiaalille, tinkimĂ€ttömĂ€lle, ammattimaiselle asenteelle tuottamisessa ja sĂ€veltĂ€misessĂ€ sekĂ€ oman tien kulkemiselle oman musiikin tuotannossa, joka erityisesti elektronisen musiikin kulttuurissa omaa erityisen paljon painoarvoa. Ehdokkaiden musiikki ei pyri kosiskelemaan trendejĂ€ eikĂ€ taiteilija ole levymerkin tai managementin muokkaama kaupallinen tuote vaan suomalaista elektronisen musiikin kulttuuria edistĂ€vĂ€ ja eteenpĂ€in vievĂ€ voima.”

– Juska Wendland, Ida Karimaa, Timo Juuti

Emma-ehdokkaat Emma Gaalan sivuilla.