Uncategorized

Through the lens

By October 3, 2019 No Comments

Olipa työpaikka mikä tahansa, sen lähimmän työkaverin kanssa tulee tehtyä valtaosa niistä päivittäisistä työjutuista. Mut luulen, että tässä elämässä saa venata hetken, että tulee kollega, jonka kanssa tulisi koettua enemmän kuin lopulta vain lyhyen kolmen vuoden aikana tuli tän jäbän kanssa ajettua vuoristorataa. 🎢

Kolme vuotta. Liveradioo Lounais-Grönlannista 30 ihmisen kylästä suoraan Pasilaan. Daruden ensimmäisen demon palauttaminen Tapani Ripatille lähes 20 vuoden jälkeen. Yleisradion kellarista löydettyjen aikuisviihde-VHSien jakaminen kuukausien ajan radiolähetyksissä. Kymmenet uskomattomat livekeikat ympäri Suomea. Yhdynnän Ilot -C-kasetti. Halaukset ja sairaan pahanhajuiset keikkapaidat. Osoitus, että 10 minuutin instrumentaalikappaleet ovat mahdollisia nykyradiossa ja -keikoilla. Ulkomailta lähetykseen tuodut energiajuomat, jotka saivat sormenpäät halkeilemaan. Kuulijatoiveet. Kirje poliisilta. Huutaminen. Erikoisvinyylipainoksen tekeminen ja loppuunmyyminen. Suomalaisten artistien ja musakulttuurin nostaminen. Täysin ennennäkemätön kuulija-aktiivijoukko ja radioviihteen tekemisen rajojen rajaton venyttäminen. 🔊

Nyt perjantaina on mun 500. lähetys YleX:llä. Kahdeksan tunnin erikoislähetys, johon tulee vain yksi vieras. Koska on vain yksi tyyppi, jolta oon oppinut enemmän radiosta kuin keneltäkään muulta. Ja on yksi tyyppi, jonka tiedän takuuvarmasti avaavan mikrofonin sillä intensiteetillä, ilolla ja sekopäisellä vaaran tunteella, minkä perjantai-ilta ansaitsee. ▶️ Oon uskomattoman onnellinen, että Matti Airaksinen on perjantaina mun kanssa jälleen radiossa. ❤️

See on Instagram