DJ Orion (YleX, Finland)

Nuoren DJ:n/artistin 10 käskyä.


August 28, 2017

Klirrfaktor: Modular System

1. Tutustu ihmisiin livenä.

Chateissa, mailissa ja Whatsapissa olet kasvoton, tuntematon tyyppi, joka vie toisten aikaa. Mene juttelemaan. Sosiaaliset taidot ovat kultaa. Kivan tyypin haluavat tuntea kaikki.

2. Hanki uutta musaa.

Koko ajan. Maanisesti. Etsi biisejä, joita muut eivät ole vielä kuulleet. Pidä digikauppojen TOP10-chartteja toissijaisina. Musakokoelmasi on vähintään yhtä tärkeä kuin tekninen osaamisesi. Postaa biisilistoja. Suosittele musaa. Haluat olla se tyyppi, jonka kautta muut löytävät mahtavaa musiikkia.

3. Älä tyrkytä itseäsi.

Ruikuttamisen kautta saatu keikkabookkaus on yhtä tyhjän kanssa. Haluat, että sinut halutaan keikalle. Se on vähintään yhtä arvokasta kuin itse keikka. Jos promoottori kuulee sinusta jonkun muun kuin itsesi, parhaan kaverisi tai äitisi kautta, olet vahvoilla.

4. Treenaa.

Tee miksaus vähintään kerran kuussa. Käy keikoilla. Inspiroidu. Opi muilta. Pyri tekemään jotain paremmin kuin kukaan muu.

5. Verkostoidu.

Erityisesti niiden kanssa, jotka ovat musaurallaan samassa tilanteessa kuin sinä. Kolme innokasta tyyppiä saa aikaan, jakaa ideoita, näkyy ja kuuluu paremmin kuin yksi. Tue muiden menestystä, se ei ole sinulta lainkaan pois.

6. Opettele tekemään musiikkia.

Omat biisit ovat merkittävin tie eteenpäin. Tee biisisi valmiiksi, älä jää nyhräämään. Luonnostele biisi-ideoita niin usein kuin mahdollista. Kaikki ovat paskoja aluksi. Iso osa todella pitkään. Tee itse oma musiikkisi.

7. Lähetä ja jaa musiikkiasi.

Liitä mukaan tietoa kuka olet ja mitä olet tehnyt. Älä kärtä palautetta biiseistä tai miksauksista. Spontaanisti saatu palaute kertoo, että musiikkisi on todella hyvää. Jos palautetta ei tule, se ei todennäköisesti ole. Kukaan ei rakasta musiikkiasi niin paljon kuin sinä itse.

8. Järjestä tapahtumia.

Se on paras tapa saada keikkaa, yleisöä ja oppia järjetön määrä uusia asioita budjetoinnista äänitekniikkaan. Samalla pidät yllä kulttuuria, jonka osana haluat itse olla.

9. Löydä oma promokanavasi.

Facebook-sivu on vain yksi kanava, jonka näkyvyys on laskenut vuosi toisensa jälkeen. Tubettaminen. Podcastit. Spotify-listat. Oma web-sivu. Mahdollisuuksia on loputtomasti. Löydä sinulle tärkein ja sitoudu tekemään sitä aktiivisesti seuraavat 3-5 vuotta, ei vain pari seuraavaa kuukautta.

10. Ole kärsivällinen.

90-luvun puolessa välissä suurin haaveni oli päästä keikalle Tullikamarin Pakkahuoneelle. Haave toteutui 19 vuotta myöhemmin. Menestys ei tule yhdessä yössä. Tai jos tulee, se myös katoaa yhtä nopeasti. Mihinkään ei ole kiire. Parhaat jutut tapahtuvat 15 uravuoden ylityttyä.

Next time live
10.05.2019
Tampere
13.05.2019
Bass Camp, Valkoinen SaliRadio


On air every Friday on YleX, Finnish National Radio at 17:00-22:00 Finnish Time (GMT +2).
#Disko2000 17:00-20:00
#DJOrion 20:00-22:00.
See tracklists.
Soundcloud


Cari Lekebusch, Orion – Morning Voodoo (Original mix) [Absence of Facts]


Cari Lekebusch, Orion – Morning Voodoo (Original mix) [Absence of Facts]
Get your vinyl/digital copy at www.aof.fi

With its roots firmly in the relentless techno of the ’90s, Absence of Facts presents modern analog-inspired tracks that have been handcrafted and carefully selected in Helsinki, Finland.

Merging the Scandinavian spirit into hypnotic yet groovy tracks Sweden’s Cari Lekebusch and Finland’s Orion provide their second collaboration EP on Absence of Facts.

Written and produced by Cari Lekebusch & Juska Wendland
Recorded in Stockholm, Sweden
© Absence of Facts 2018
Link: Soundcloud

All Soundcloud posts


Youtube


DJ-TUTORIAALI – RONY REXIN DJ-TRIKIT

Rony Rexin DJ-kikat, monikäyttöiset trikit vasta-alkajan efektikikoista aina vaativampiin suorituksiin.All Youtube posts