DJ Orion (YleX, Finland)

Nuoren DJ:n/artistin 10 käskyä.


August 28, 2017

Klirrfaktor: Modular System

1. Tutustu ihmisiin livenä.

Chateissa, mailissa ja Whatsapissa olet kasvoton, tuntematon tyyppi, joka vie toisten aikaa. Mene juttelemaan. Sosiaaliset taidot ovat kultaa. Kivan tyypin haluavat tuntea kaikki.

2. Hanki uutta musaa.

Koko ajan. Maanisesti. Etsi biisejä, joita muut eivät ole vielä kuulleet. Pidä digikauppojen TOP10-chartteja toissijaisina. Musakokoelmasi on vähintään yhtä tärkeä kuin tekninen osaamisesi. Postaa biisilistoja. Suosittele musaa. Haluat olla se tyyppi, jonka kautta muut löytävät mahtavaa musiikkia.

3. Älä tyrkytä itseäsi.

Ruikuttamisen kautta saatu keikkabookkaus on yhtä tyhjän kanssa. Haluat, että sinut halutaan keikalle. Se on vähintään yhtä arvokasta kuin itse keikka. Jos promoottori kuulee sinusta jonkun muun kuin itsesi, parhaan kaverisi tai äitisi kautta, olet vahvoilla.

4. Treenaa.

Tee miksaus vähintään kerran kuussa. Käy keikoilla. Inspiroidu. Opi muilta. Pyri tekemään jotain paremmin kuin kukaan muu.

5. Verkostoidu.

Erityisesti niiden kanssa, jotka ovat musaurallaan samassa tilanteessa kuin sinä. Kolme innokasta tyyppiä saa aikaan, jakaa ideoita, näkyy ja kuuluu paremmin kuin yksi. Tue muiden menestystä, se ei ole sinulta lainkaan pois.

6. Opettele tekemään musiikkia.

Omat biisit ovat merkittävin tie eteenpäin. Tee biisisi valmiiksi, älä jää nyhräämään. Luonnostele biisi-ideoita niin usein kuin mahdollista. Kaikki ovat paskoja aluksi. Iso osa todella pitkään. Tee itse oma musiikkisi.

7. Lähetä ja jaa musiikkiasi.

Liitä mukaan tietoa kuka olet ja mitä olet tehnyt. Älä kärtä palautetta biiseistä tai miksauksista. Spontaanisti saatu palaute kertoo, että musiikkisi on todella hyvää. Jos palautetta ei tule, se ei todennäköisesti ole. Kukaan ei rakasta musiikkiasi niin paljon kuin sinä itse.

8. Järjestä tapahtumia.

Se on paras tapa saada keikkaa, yleisöä ja oppia järjetön määrä uusia asioita budjetoinnista äänitekniikkaan. Samalla pidät yllä kulttuuria, jonka osana haluat itse olla.

9. Löydä oma promokanavasi.

Facebook-sivu on vain yksi kanava, jonka näkyvyys on laskenut vuosi toisensa jälkeen. Tubettaminen. Podcastit. Spotify-listat. Oma web-sivu. Mahdollisuuksia on loputtomasti. Löydä sinulle tärkein ja sitoudu tekemään sitä aktiivisesti seuraavat 3-5 vuotta, ei vain pari seuraavaa kuukautta.

10. Ole kärsivällinen.

90-luvun puolessa välissä suurin haaveni oli päästä keikalle Tullikamarin Pakkahuoneelle. Haave toteutui 19 vuotta myöhemmin. Menestys ei tule yhdessä yössä. Tai jos tulee, se myös katoaa yhtä nopeasti. Mihinkään ei ole kiire. Parhaat jutut tapahtuvat 15 uravuoden ylityttyä.

Next time live
12.01.2019
Party XPRS, TBARadio


On air every Friday on YleX, Finnish National Radio at 17:00-22:00 Finnish Time (GMT +2).
#Disko2000 17:00-20:00
#DJOrion 20:00-22:00.
See tracklists.
Soundcloud


Vilith – Absence of Happiness [Absence of Facts – AOF007]


Title: Vilith – Absence of Happiness [Absence of Facts – AOF007]
Description: Buy: http://www.aof.fi

With its roots firmly in the relentless techno of the ’90s, Absence of Facts presents modern analog-inspired tracks that have been handcrafted and carefully selected in Helsinki, Finland.

Disposition / Absence of Happiness is a new two-tracker from Vilith, a rising talent from Helsinki who takes a modern approach to techno. Both tracks provide a raw, pumping touch that works both at smaller intimate venues as well as for the bigger crowds.

Written and produced by Vili Kunttu
Mastered by Phonogenic Audio
Recorded in Helsinki, Finland
© Absence of Facts 2018
Link: Soundcloud

All Soundcloud posts


Youtube


Video: Orion – Hitze 10967 [Absence of Facts]

Orion – Hitze 10967 [Absence of Facts]
Available at www.aof.fi

With its roots firmly in the relentless techno of the ’90s, Absence of Facts presents modern analog-inspired tracks that have been handcrafted and carefully selected in Helsinki, Finland.

Hitze 10967 is a two-tracker with attitude from Absence of Facts main man Orion. The main track is a hypnotic groover with lively drum programming and the second track, “Point of Fact” takes a more housey route.

Written and produced by Juska Wendland
Mastered by Phonogenic Audio
Recorded in Kreuzberg, Berlin
© Absence of Facts 2018

Youtube Link

All Youtube posts
Featured blog post


DJ-TUTORIAALI – RONY REXIN DJ-TRIKIT

Rony Rexin DJ-kikat, monikäyttöiset trikit vasta-alkajan efektikikoista aina vaativampiin suorituksiin.
All featured posts