Uncategorized

Nuoren DJ:n/artistin 10 käskyä.

By August 28, 2017 No Comments

Klirrfaktor: Modular System

1. Tutustu ihmisiin livenä.

Chateissa, mailissa ja Whatsapissa olet kasvoton, tuntematon tyyppi, joka vie toisten aikaa. Mene juttelemaan. Sosiaaliset taidot ovat kultaa. Kivan tyypin haluavat tuntea kaikki.

2. Hanki uutta musaa.

Koko ajan. Maanisesti. Etsi biisejä, joita muut eivät ole vielä kuulleet. Pidä digikauppojen TOP10-chartteja toissijaisina. Musakokoelmasi on vähintään yhtä tärkeä kuin tekninen osaamisesi. Postaa biisilistoja. Suosittele musaa. Haluat olla se tyyppi, jonka kautta muut löytävät mahtavaa musiikkia.

3. Älä tyrkytä itseäsi.

Ruikuttamisen kautta saatu keikkabookkaus on yhtä tyhjän kanssa. Haluat, että sinut halutaan keikalle. Se on vähintään yhtä arvokasta kuin itse keikka. Jos promoottori kuulee sinusta jonkun muun kuin itsesi, parhaan kaverisi tai äitisi kautta, olet vahvoilla.

4. Treenaa.

Tee miksaus vähintään kerran kuussa. Käy keikoilla. Inspiroidu. Opi muilta. Pyri tekemään jotain paremmin kuin kukaan muu.

5. Verkostoidu.

Erityisesti niiden kanssa, jotka ovat musaurallaan samassa tilanteessa kuin sinä. Kolme innokasta tyyppiä saa aikaan, jakaa ideoita, näkyy ja kuuluu paremmin kuin yksi. Tue muiden menestystä, se ei ole sinulta lainkaan pois.

6. Opettele tekemään musiikkia.

Omat biisit ovat merkittävin tie eteenpäin. Tee biisisi valmiiksi, älä jää nyhräämään. Luonnostele biisi-ideoita niin usein kuin mahdollista. Kaikki ovat paskoja aluksi. Iso osa todella pitkään. Tee itse oma musiikkisi.

7. Lähetä ja jaa musiikkiasi.

Liitä mukaan tietoa kuka olet ja mitä olet tehnyt. Älä kärtä palautetta biiseistä tai miksauksista. Spontaanisti saatu palaute kertoo, että musiikkisi on todella hyvää. Jos palautetta ei tule, se ei todennäköisesti ole. Kukaan ei rakasta musiikkiasi niin paljon kuin sinä itse.

8. Järjestä tapahtumia.

Se on paras tapa saada keikkaa, yleisöä ja oppia järjetön määrä uusia asioita budjetoinnista äänitekniikkaan. Samalla pidät yllä kulttuuria, jonka osana haluat itse olla.

9. Löydä oma promokanavasi.

Facebook-sivu on vain yksi kanava, jonka näkyvyys on laskenut vuosi toisensa jälkeen. Tubettaminen. Podcastit. Spotify-listat. Oma web-sivu. Mahdollisuuksia on loputtomasti. Löydä sinulle tärkein ja sitoudu tekemään sitä aktiivisesti seuraavat 3-5 vuotta, ei vain pari seuraavaa kuukautta.

10. Ole kärsivällinen.

90-luvun puolessa välissä suurin haaveni oli päästä keikalle Tullikamarin Pakkahuoneelle. Haave toteutui 19 vuotta myöhemmin. Menestys ei tule yhdessä yössä. Tai jos tulee, se myös katoaa yhtä nopeasti. Mihinkään ei ole kiire. Parhaat jutut tapahtuvat 15 uravuoden ylityttyä.

Leave a Reply