Entertainment

Projekti: Klubivalokuva-automaatti

By December 19, 2006 No Comments

Sain valmiiksi muutamia päiviä sitten jo useamman viikon työn alla olleen projektin: klubi- ja tapahtumakäyttöön soveltuvan valokuva-automaatin.

Idea on yksinkertainen: 2-3 henkilöä asettuu valokuvakoppiin seisomaan rinnakkain. Oikealla seinustalla on nappi, jota yksi kuvattavista painaa. Parin sekunnin jälkeen etuseinällä oleva kamera ottaa kuvan, joka heijastuu kuvattujen nähtäväksi seinälle asennetulle pienelle screenille.

Tämän jälkeen kuva lähetetään automaattisesti nettiin, Flickr-kuvapalveluun. Flickriä apuna käyttäen automaatin viimeisimmät kuvat voidaan lähettää reaaliajassa slideshowna klubin screenille tai pyörittää samaan tapaan klubin nettisivuilla.

Miksi tällainen projekti? Automaatin käyttäminen on halvempaa kuin ammattivalokuvaajan ja vaikkeivat kuvat ammattitasoon takuulla ylläkään, on tunnelma kopissa kavereiden kanssa takuulla rennompi kuin valokuvaajan tähtäillessä kuvattavien edessä.

Lisäksi kuvat saadaan jakoon välittömästi, mikä mahdollistaa niiden hyväksikäytön samassa klubi-illassa tai tarjoamisen niille, jotka eivät tapahtumaan päässeet, mutta ovat kotona verkkoyhteyden päässä. Lisäksi automaatin takaseinään mahdollisesti laitettu klubin logo löytyy parin illan jälkeen kymmenistä tai jopa sadoista kuvista useiden ihmisten tietokoneilta, mikä tuskin on omiaan ainakaan heikentämään klubin brändiä.

Miten tämä sitten toimii? Yhdistelemällä hieman scriptiä ja ohjelmia sain tietokoneen tottelemaan kauko-ohjausta niin, että infrapuna-kaukosäädin käskee yhdellä painalluksella tietokoneeseen yhdistettyä kameraa ottamaan kuvan, lisää kuvaan automaattisesti tarvittavat tagit ja uploadaa kuvan Flickr-palveluun. Koko automaatin toimintaan saattamiseen tarvitaan ainoastaan kamera, riittävän uusi tietokone, pieni feedback-monitori (ei pakollinen) ja verkkoyhteys, joka voidaan toteuttaa myös riittävän uudella kännykällä.

Valokuva-automaatti on näillä näkymin kokeiltavissa Kuudennella Linjalla tulevan kevään aikana (asiasta tarkemmin myöhemmin). Myös muut yhteistyöehdotukset tämän taholta ovat tervetulleita.

No Comments

Leave a Reply