DJ Orion (YleX, Finland)

Recommended techno cuts: Cari Lekebusch, Zoe Xenia – Unorthodox


January 1, 2018

Cari Lekebusch, Zoe Xenia – Unorthodox (Unorthodox / Into The Groove)
Listen on Spotify

Finnish National Radio YleX Friday Night 20:00-22:00
ūüéĶ Spotify Playlist
ūüéĶ Youtube Playlist
ūüéĶ Toivekaavake
ūüéĶ Uudelleenkuuntelu
ūüéĶ Biisilistat
ūüéĶ Radiot.fi

Next time liveRadio


On air every Friday on YleX, Finnish National Radio at 17:00-22:00 Finnish Time (GMT +2).
#Disko2000 17:00-20:00
#DJOrion 20:00-22:00.
See tracklists.
Soundcloud


OUT NOW: Orion – Collective Guilt (Original mix) [Absence of Facts]


Title: OUT NOW: Orion – Collective Guilt (Original mix) [Absence of Facts]
Description: Available at www.aof.fi (Beatport, Spotify etc, too)

With its roots firmly in the relentless techno of the ’90s, Absence of Facts presents modern analog-inspired tracks that have been handcrafted and carefully selected in Helsinki, Finland.

Diving to the deeper end, Absence of Facts label head Orion goes down the hypnotic alley and delivers Collective Guilt – a seven minute tripping groove for the early morning hours.

Written and produced by Juska Wendland
Mastered by Phonogenic Audio
Recorded in Helsinki, Finland
© Absence of Facts 2018
Link: Soundcloud

Featured blog post


10 käskyä (kone)musantekijälle

Absence of Facts

10 käskyä (kone)musantekijälle.

Viimeisen kuukauden aikana on ollut aikaa tehdä enemmän musiikkia kuin koskaan aikaisemmin. Samalla on ollut myös aikaa miettiä musantekemiseen ja musabisnekseen liittyviä kuvioita. Nämä 10 ajatusta muotoutuivat heinäkuisten liian kuumien päivien aikana Berliinin Kreuzbergissä neuvoiksi ja inspiraationlähteiksi niille, jotka julkaisevat musiikkiaan sivussa maailmanmaineesta.

1) Tee enemmän musiikkia
‚ÄúT√§√§ biisi on nyt valmis, mit√§ m√§ nyt teen?‚ÄĚ. √Ąl√§ tee mit√§√§n, tee lis√§√§ musiikkia. Sosiaalisen median luku- ja p√§ivityspakon keskell√§ unohtuu helposti, ett√§ jos haluaa kehitty√§ artistina, pit√§isi tehd√§ musiikkia jatkuvasti. Ei kerran viikossa sit√§ varten ett√§ siit√§ voi p√§ivitt√§√§ IG Storyyn.

2) Lähesty levy-yhtiöitä vasta kun valmiina on vähintään 10 biisiä
Levy-yhti√∂n viesti ‚ÄúN√§ist√§ kolmesta biisist√§ kaksi on tosi hyvi√§, mutta t√§√§ kolmas ei, olisiko sulla tarjota jotakin muuta?‚ÄĚ on erinomainen, jos biisej√§ on varastossa. Jatkuvan valmiin musareservin pit√§minen edesauttaa levy-yhti√∂lle signaamista ja 10 biisi√§ kertoo tuotteliaisuudesta enemm√§n kuin ensimm√§isen valmiin biisin tyrkytt√§minen ymp√§riins√§ heti sen valmistuttua. Lis√§ksi – kun 10 biisi√§ on valmiina, se ensimm√§inen usein kuulostaa kaikkein heikoimmalta.

3) Tee biisit valmiiksi, älä jää viilaamaan
Sen sijaan, että viilaat snarea oikean kuuloiseksi 8 tuntia, jätä biisi hautumaan pariksi päiväksi, aloita uusi biisi ja palaa ensimmäiseen raitaan vasta myöhemmin. Yhtäkkiä snare ei kuulostakaan niin häiritsevältä. Kehittyäkseen musantekijänä uskon itse biisien valmiiksisaattamiseen kuin ikuiseen viilaamislooppiin jäämiseen.

4) √Ąl√§ kinua palautetta, luota omaan korvaan.
Ihmiset internetiss√§ eiv√§t l√§ht√∂kohtaisesti ole j√§rin kiinnostuneita musiikistasi. Siksi palautteen kinuaminen on l√§ht√∂kohtaisesti ajanhukkaa. Jos et usko musiikkiisi ja haluat tiet√§√§ onko se ‚Äúriitt√§v√§n hyv√§√§‚ÄĚ, kuuntele rehellisesti samankaltaista musiikkia referenssin√§. Jos korvasi ja itsekritiikkisi ovat kunnossa, huomaat mik√§li jossain on parannettavaa.

5) Tarjoa ensisijaisesti streamilinkkejä
‚ÄúUusi biisi valmis, osta t√§√§lt√§‚ÄĚ. Kuinka moni ei-DJ on viimeisen kuukauden aikana ostanut uutta musiikkia? Soittoon biisin haluavat osaavat kyll√§ l√∂yt√§√§ sen, mutta ne muut 99,5% haluavat vain kuunnella biisin mahdollisimman helposti. Tarjoa ensisijaisesti vain Spotify- tai Soundcloud-linkki. √Ąl√§ ainakaan 8 eri vaihtoehtoa – vai montako Deezerin aktiivik√§ytt√§j√§√§ tunnet?

6) Like-/followgate on iso no-no
Jos taas tarjoat downloadeja niin unohda like-gate. Jos musiikkisi on riittävän hyvää niin ihmiset haluavat seurata sinua. Pakottamalla lataajia seuraamaan tiliäsi saat toki potentiaalista kuulijakuntaa, mutta mielummin 1000 todellista musafania kuin 100.000 pakotettua pseudoseuraajaa.

7) Suurin osa levy-yhtiöistä tekee paskempaa duunia sun biisin kanssa kuin toivoisit
Pienten ja keskikokoisten levy-yhtiöiden kirous on huono markkinointi ja digiaikana yhä yllättävän merkityksellinen Рhuono kansitaide. Mikään ei harmita enempää kuin sydänverellä tehty biisi, joka julkaistaan Comic Sans -kansitaiteella höystettynä ja markkinoidaan olemattomasti. Siksi seuraava käsky:

8) Harkitse oman levy-yhtiön starttaamista
Jos py√∂rit√§t omaa levy-yhti√∂t√§, voit syytt√§√§ huonosta markkinoinnista ja kansitaiteesta vain itse√§si. Teet enemm√§n t√∂it√§, mutta jokainen julkaisu on itsesi n√§k√∂inen alusta loppuun asti. Voit kehitt√§√§ artistiprofiilin lis√§ksi my√∂s levy-yhti√∂n profiilia monella tavoin. Oma Absence of Facts -lafka pit√§√§ yll√§ ‚ÄúAbsence of‚ÄĚ-kuvasarjaa ymp√§ri maailmaa Instagramissa ja hy√∂dynt√§√§ kansitaiteessa hyl√§tyiss√§ rakennuksissa ottamiani kuvia.

9) Anna krediitit niille joille ne kuuluvat
On innostavaa ja positiivista lukea artistien kirjoituksia, joissa fiilistellään niiden apua, jotka ovat jeesanneet ja vieneet projektia eteenpäin ja joita ilman ko. biisi ei olisi koskaan kuulostanut näin hyvältä. Samaan aikaan on todella rasittavaa puhua artistien kanssa, joiden musan tekemisestä vastaavat muut, mutta artisti esittelee biisejä ominaan ilman sanaakaan muiden panoksesta.

10) Kukaan ei rakasta sun musiikkia niin paljon kuin sinä itse.
Tärkein saamani ajatus, joka lopulta johti oman musan tekemiseen täysin eri mentaliteetilla. Kaikki myös katsovat internetissä mielummin kissavideoita kuin kuuntelevat sun biisin. Lopeta musantekeminen, keskity kissavideoihin.

Tämä artikkeli tehtiin vain, jotta mahdollisimman moni näkisi, kuinka hieno Instagram-tili Absence of Facts -levy-yhtiöllä on, kuinka ärhäkkä sen kymmenes julkaisu on Spotifyssa ja kuinka makee Facebook- ja web-sivu levy-yhtiöllä on. Tosin hyvä jos tästä on muutakin apua.


‚Ėļ All featured posts